Juridische hulp bij arbeidsrecht en ontslagrecht
Wij zijn juristen gespecialiseerd in het bieden van juridische hulp bij arbeidsrecht en ontslagrecht problemen zoals:
- Arbeidsconflicten
- Dreigend ontslag
- Ontslag op staande voet
- Ontslag met wederzijds goedvinden
- Loonvordering
Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons voor een gratis intakegesprek of stuur ons een webformulier. Wij zullen binnen een dag terugbellen om uw zaak te bespreken!
Wat te doen bij (dreigend) ontslag
Bent u (op staande voet) ontslagen of dreigt er ontslag? Op zo een moment komt er veel op u af. Blijf kalm en lees onze 10 tips bij (dreigend) ontslag door. Wij staan u graag bij in uw situatie. Neem contact met ons op en wij bespreken de mogelijkheden en stellen samen met u een plan op.
Redenen voor ontslag
Er bestaan meerdere redenen voor ontslag. U kunt daarbij denken aan onstlag door disfunctioneren, Elke vorm zal zorgvuldig moeten worden aangetoond. Lees meer over over de verschillende redenen voor ontslag.
Transitievergoeding en vaststellingsovereenkomst controleren
Zorg dat u zeker weet dat u de juiste vaststellingsovereenkomst en transitievergoeding is aangeboden. Wij controleren graag uw stukken en geven u advies op maat.
Loonvordering
Loonvordering houdt in dat de werknemer via de kantonrechter een onderzoek instelt naar de reden voor het niet uitbetaald krijgen van het loon. Lees meer over een loonvordering en een wettelijke verhoging bij te late loonbetaling.
Re-integratie bij arbeidsongeschiktheid
De werkgever moet er alles aan doen om een werknemer zo snel en verantwoord mogelijk weer aan het werk te krijgen. Lees meer over re-integratie bij arbeidsongeschiktheid.
Loonsancties voor werkgever en werknemer
Een loonsanctie is een boete die door het UWV opgelegd kan worden als de werkgever of werknemer niet voldoet aan de regels rondom verzuim en re-integratie.
Bedingen
Bedingen komen in allerlei soorten en mate. Wat deze allemaal gemeen hebben, is het feit dat er altijd sprake is van een bepaling in een overeenkomst die een recht of verplichting laat ontstaan voor één of beide van de contractspartijen.
Aanzegvergoeding
Is uw tijdelijke arbeidscontract onlangs beëindigd? Dan heeft u mogelijk recht op een aanzegvergoeding. Elke werkgever heeft een aanzegverplichting, wat inhoudt dat hij/zij verplicht is u minimaal één maand voor het aflopen van het tijdelijke arbeidscontract te melden of de arbeidsovereenkomst al dan niet verlengd wordt. Hier dient u schriftelijk van op de hoogte te worden gebracht. Dit geeft u als werknemer de mogelijkheid een nieuwe baan te vinden indien het contract niet wordt verlengd. Wordt uw tijdelijke arbeidscontract niet verlengd en heeft uw werkgever u hier niet van op de hoogte gebracht, dan heeft u recht op een aanzegvergoeding. Deze staat gelijk aan één bruto maandsalaris indien u helemaal geen schriftelijke mededeling heeft gehad en een vergoeding naar rato indien de werkgever te laat was met de mededeling.
Let op: de aanzegverplichting geldt alleen voor arbeidscontracten met een duur van meer dan zes maanden (niet op projectbasis). Tevens dient u binnen twee maanden na het beëindigen van het arbeidscontract een verzoek tot aanzegvergoeding in te dienen. Zo niet, dan komt uw recht hierop te vervallen.
Werkgebied Arbeidsrecht
JPF-Juristen is gevestigd in Eindhoven, maar werkt landelijk.
Wij zijn o.a. werkzaam in:
Schakel onze hulp op tijd in
Het inschakelen van onze hulp in een vroeg stadium is van essentieel belang voor de uitkomst van uw situatie. Wilt u direct juridisch advies? Bel ons op 085 – 049 2430.