Heeft u een conflict met het UWV of uw verzekeringsarts? Op zo een moment komt er veel op u af. Probeer uw emoties niet de overhand te laten nemen door overzicht te bewaren. Teken geen documenten en schakel direct onze hulp in.
Wat is een Ziektewet-uitkering?
Mocht u ziek worden dan betaalt uw werkgever gedurende twee jaar minstens 70% van het door u laatst verdiende loon aan u door. Als u ziek bent, maar u geen werkgever (meer) heeft dan maakt u aanspraak op een Ziektewet-uitkering. Het kan ook zo zijn dat uw arbeidscontract eindigt.
Eerstejaars Ziektewet-beoordeling
Bent u bijna één jaar ziek en heeft u geen werkgever? Uw verzekeringsarts zal dan, vaak met een arbeidsdeskundige, met u in gesprek gaan. U krijgt vervolgens een brief van het UWV met een beslissing. Vaak beslist het UWV dat u óf nog een jaar recht heeft op Ziektewet-uitkering of dat uw uitkering zal worden stopgezet.
Ziektewet-uitkering stopgezet
Helaas ontstaan er met regelmaat conflicten tussen een zieke werknemer en het UWV. Bijvoorbeeld wanneer de verzekeringsarts van mening is dat u niet langer arbeidsongeschikt bent terwijl u zelf niet van mening bent dat u uw werkzaamheden weer kunt hervatten. Ook kan het zo zijn dat het UWV niet (langer) wil uitkeren of van mening is dat u onvoldoende aan uw verplichtingen voldoet.
Als een van de eerder genoemde situaties voorkomt dan zult u van het UWV een besluit ontvangen. In een dergelijk besluit meldt het UWV dat uw Ziektewet-uitkering op een bepaalde datum zal worden stopgezet.
Niet eens met besluit van het UWV?
Bent u het niet eens met het besluit van het UWV? U heeft zes weken de tijd om bezwaar aan te tekenen bij het UWV. Als het besluit gemaakt is door een verzekeringsarts dan heeft u slechts twee weken.
Schakel onze hulp op tijd in
Het inschakelen van onze hulp in een vroeg stadium is van essentieel belang voor de uitkomst van uw situatie. Wilt u direct juridisch advies? Bel ons op 085 – 049 2430.