Wij worden beoordeeld met een 9.5


Advies aanvragen 085 - 049 2430

Bent u (op staande voet) ontslagen of dreigt er ontslag? Op zo een moment komt er veel op u af. Probeer uw emoties niet de overhand te laten nemen door overzicht te bewaren. Teken geen documenten en schakel onze hulp in voor ondersteuning bij ontslagrecht. Zorg dat u zeker weet dat u de juiste vaststellingsovereenkomst en transitievergoeding is aangeboden. Lees ook onze 10 tips bij (dreigend) ontslag.

Ontslag bij disfunctioneren

De meest voorkomende vorm in het ontslagrecht is ontslag bij disfunctioneren. De werkgever is dan van mening dat de werknemer niet voldoet aan de eisen van de functie die de werknemer dient uit te voeren. Bijvoorbeeld wanneer doelen of deadlines niet worden behaald of taken niet zorgvuldig genoeg worden uitgevoerd.

Het is aan de werkgever om aan te tonen dat u als werknemer niet functioneert. Daarvoor dient de werkgever eerst ook pogingen gedaan te hebben om u als werknemer de mogelijkheid te bieden om te verbeteren. Daarbij moet uw werkgever of leidinggevende een actieve rol hebben gespeeld en een verbeterplan hebben opgesteld.

Ontslag door verstoorde arbeidsrelatie

Hier is sprake van een situatie waarbij er sprake is van een conflict tussen leidinggevende en werknemers of een conflict tussen werknemers onderling. Er moet sprake zijn van een zodanige situatie waaruit blijkt dat werkgever er geen vertrouwen meer in heeft dat het vertrouwen in de arbeidsverhouding kan worden hersteld.

Als volgens uw werkgever sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie dan kan dat ook reden zijn voor ontslag. Om goed samen te kunnen werken is een overeenstemming tussen u en uw werkgever nodig. Als deze overeenstemming ontbreekt dan spreekt men in de termen van het Ontslagrecht van een verstoorde arbeidsrelatie.

Uw werkgever dient voor een ontslag met deze reden duidelijk aantoonbaar te maken dat de arbeidrelatie ernstig of langdurig is verstoord. Bijvoorbeeld door dit vast te leggen in functioneringsgesprekken, e-mails en andere soort documenten.

Bent u nog niet ontslagen, maar is er wel sprake van een verstoorde arbeidsrelatie? Wij bemiddelen ook bij arbeidsconflicten.

Ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen

Als uw werkgever verkeert in een verslechterde financiële positie, er aantoonbaar minder werk beschikbaar is, of uw werkgever stopt dan wordt er vaak gekozen voor ontslag op basis van bedrijfseconomische redenen. Ook technologische veranderingen vallen onder ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen of bijvoorbeeld het vervallen van functies door het verplaatsen van een hoofdkantoor. Bij bedrijfseconomische redenen spelen vaktermen een rol om te bepalen welke werknemer voor ontslag wordt voorgedragen. Denk aan het afspiegelingsbeginsel, herplaatsmogelijkheden, uitwisselbare functies en leeftijdsgroepen.

Een verslechterde financiële positie van de werkgever of werkvermindering kan ertoe leiden dat de werkgever kiest voor een reorganisatie. Dit kan toch gevolg hebben dat u een andere functie krijgt bij uw werkgever, u wordt overgeplaatst naar een andere vestiging of wordt begeleid bij het vinden van een nieuwe baan.

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet is de zwaarste vorm van het ontslagrecht. Er geldt geen wettelijke  opzegtermijn. en de werknemer heeft geen recht op een WW-uitkering zolang het ontslag op staande voet in stand blijft. In sommige gevallen heeft een werknemer recht op de wettelijke transitievergoeding of een afkoopsom. Onze juristen kunnen ervoor zorgen dat u wel in aanmerking komt voor een WW-uitkering en in aanmerking komt voor een afkoopsom/transitievergoeding.

Ontslag op staande voet wordt doorgaans door de werkgever gegeven, maar als werknemer kunt u het ook nemen. Daarvoor moet volgens het ontslagrecht sprake zijn van een dringende reden zoals dronkenschap, grove belediging, verduistering of diefstal.

Schakel onze hulp op tijd in bij (dreigend) ontslag

Het inschakelen van onze hulp in een vroeg stadium is van essentieel belang voor de uitkomst van uw situatie. Wilt u direct juridisch advies? Bel ons op 085 – 049 2430.

Rechtsgebieden

JPF Juristen is gespecialiseerd in meerdere rechtsgebieden. Lees meer over wat wij voor uw situatie kunnen betekenen.

Onze werkwijze

U heeft recht op professioneel juridisch advies. Bij JPF Juristen spreken wij duidelijke taal terwijl wij u adviseren over de haalbare oplossingen voor uw situatie. Wij werken op een professionele en tegelijkertijd persoonlijk manier en met een heldere aanpak. U kunt er vanuit gaan dat wij u zo volledig mogelijk zullen ontzorgen.

JPF Juristen staat u graag bij in een aantal rechtsgebieden. Namelijk Arbeidsrecht en Ontslagrecht, Sociaal Zekerheidsrecht, Consumentenrecht en Huurrecht. Of u nu werkgever of werknemer bent, wij zijn het juiste aanspreekpunt om uw onderhandelingen te voeren. Wij staan zowel werkgevers als werknemers bij tijdens gerechtelijke procedures.

Heeft u een probleem met uw Ziektewet uitkering, uw WW-uitkering of uw WIA-uitkering? Wij kunnen uw belangen behartigen in een procedure tegen het UWV.

“Bent u in een benarde situatie terecht gekomen? Teken geen documenten, maar neem direct contact op.”

Voordelen van JPF Juristen

  • Gerechtelijke procedures en juridisch advies.
  • Professioneel en tegelijkertijd persoonlijk.
  • Effectieve en doelgerichte aanpak.
  • Juristen met meer dan 15 jaar ervaring.
Advies aanvragen

Onze klanten aan het woord

Direct persoonlijk advies ontvangen? Deze klanten gingen u voor en vertellen graag over hun ervaring.

9.5
22 beoordelingen

Wydh

Bij deze ben ik zeer tevreden over jpf juristen.Met name de snelle en correcte afhandeling die ikzelf met u ervaren heb.Mocht ik in de toekomst juridische hulp nodig hebben,dan zal ik zeker een beroep op u doen.M.V.G. R Wijdh

R. Hendriks

Uitstekend geholpen, goede en duidelijke communicatie. Zeer tevreden.

Veelgestelde vragen over JPF Juristen

Heeft u vragen? Lees onze veelgestelde vragen om antwoord te krijgen op uw vraag.

Teken geen documenten, maar neem direct contact op via het contactformulier. Omschrijf uw situatie zo gedetailleerd mogelijk en wij zullen u spoedig informeren over de mogelijkheden voor een oplossing.

Teken geen documenten, maar neem direct contact op via het contactformulier. Omschrijf uw situatie zo gedetailleerd mogelijk en wij zullen u spoedig informeren over de mogelijkheden voor een oplossing.

Teken geen documenten, maar neem direct contact op via het contactformulier. Omschrijf uw situatie zo gedetailleerd mogelijk en wij zullen u spoedig informeren over de mogelijkheden voor een oplossing.

Teken geen documenten, maar neem direct contact op via het contactformulier. Omschrijf uw situatie zo gedetailleerd mogelijk en wij zullen u spoedig informeren over de mogelijkheden voor een oplossing.

Vraag direct om advies

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur

Neem contact op
Of neem telefonisch contact met ons op. 085 - 049 2430

Direct persoonlijk juridisch advies

Bent u in een benarde situatie terecht gekomen? Teken geen documenten, maar neem direct contact op.

Contactgegevens

JPF Juristen
Boutenslaan 2
5615 CW Eindhoven


085 - 049 2430
info@jpfjuristen.nl