De beste hulp bij problemen met uw huurder?
Het belangrijkste is om problemen met de huurder niet te laten escaleren. Het beste is om in gesprek te blijven met de huurder, zodat er voor beide partijen een oplossing komt.
Komt u er niet uit of heeft u op voorhand al hulp nodig? Neem vandaag nog contact voor juridische hulp! Bel of stuur een webformulier, waarna u meteen weet hoe u ervoor staat.
Wij kunnen o.a. helpen bij:
- Huurgeschillen
- Ontbinding wegens wanprestatie
- Huurachterstand
- Ontruiming
Huurgeschillen verhuurder
Conflicten ontstaan overal, ook in het huurrecht. Als verhuurder kunt u een huurder hebben die overlast veroorzaakt, de huur niet betaalt of de woning/het pand verwaarloost. Weet dat u in zulke gevallen juridisch eigenlijk altijd wel iets kunt ondernemen en dat wij u daar graag mee helpen.
Hinder/overlast
Volgens de huurwetgeving dient een huurder zich als “goed huurder” te gedragen. Dit is vaak ook opgenomen in de huurovereenkomst en betekent dat een huurder geen hinder of overlast mag veroorzaken van wat voor een soort dan ook. Het betreft een begrip dat ruim moet worden begrepen, maar huurders zijn wettelijk goed beschermd. Doorgaans is de gedachte in Nederland dan ook dat buren het één en ander van elkaar te dulden hebben. Vanuit u als verhuurder is dus enige tolerantie vereist in het toestaan van bepaalde mate van hinder of overlast. Mocht de huurder hier zich toch schuldig aan maken dan is het belangrijk goede bewijzen te verzamelen om op enig moment de huurovereenkomst te mogen beëindigen. In de meeste gevallen moet dit via een rechter aan de hand van een ontbindingsprocedure.
Huurachterstand van uw huurder
Een huurder heeft vanuit de wet en de huurovereenkomst die u als verhuurder sluit de plicht de huur te betalen. Dit is een vooruitbetaling en moet dus normaal gesproken aan het begin van de maand worden voldaan. Het kan zijn dat een huurder de huur niet betaalt. In dat geval kunt u proberen dit alsnog te incasseren. Mocht de achterstand oplopen tot drie maanden of meer, dan kan dit gevolgen hebben voor de huurder. U kunt dan namelijk via een gerechtelijke procedure de rechter verzoeken de huur te ontbinden op grond van een huurachterstand. Bij dit soort procedures komt meestal veel kijken, dus is het uiterst raadzaam een huurrechtspecialist u bij te laten staan.
Ontruiming mogelijkheden verhuurder
Bovenstaande situaties omtrent het niet nakomen van de huurovereenkomst kunnen zoals gezegd via de rechter tot ontbinding van de huurovereenkomst leiden. In dergelijke gevallen kunt u als verhuurder ook ontruiming vorderen. Dit houdt in dat u de rechter vraagt om uit te spreken dat als de huurder niet uit zichzelf vertrekt u de mogelijkheid krijgt met behulp van een deurwaarder de woning leeg te halen en hiermee tot uw beschikking te krijgen. Eventuele hieruit voorvloeiende schade kan ook op de huurder worden verhaald.